Followers

Tuesday, March 15, 2011

Rindu....

Assalamualaikum...
Hehehe hari ini kerajinan untuk mengapdate blog datang lagi.. Seperti tajuk posting diatas,pasti korang dah mula ngagak2 kan.. Ninie mesti ngah rindu pada seseorang nie kan??
Pleaseeee.......
Jangan la tanya nie rindu pada sape.. Nanti t'emo nanti macam mana??? Huwaaa.....(kan dah emo)
Korang!!!! Semalam nie kena tido soang-soang kot setelah hampir 10 bulan tido berteman.. For the first time lah My Baby kena gi outstation pas khawin.. Punya la xnak kasi pi..Hihi.. Namun sebab untuk negara tecinta nye pasal..Lepas la gak..   
( SEBENARNYA XBOLEH TERIMA MR BABY GI TAK BAWA NINI ) :P

Yang pasti setiap manusia mempunyai rasa rindu.. Rindu pada parents,kawan-,kawan,pakwe,makwekucing,kereta(kena hantar bengkel punya kes) dan macam-macam lagi lah. Tapi ape sebenarnya maksud  perkataan "RINDU"nie?? Korang tahu ke??

Pada Ninie Rindu merupakan perasaan yang berlaku selepas hadirnya cinta. Maksudnya, bila cinta mekar maka rindu akan hadir secara tidak langsung. Rindu juga adalah merupakan amalan hati yang mana manusia tiada kuasa untuk menghalangnya. Rindunye pada Ummi sebab ninie cintakan ummi... Rindunye pada Jerry(kucing I) sebab ninie cintakan Jerry... 
+++Rindunye pada Mr Baby sebab Ninie cinta sangat Mr Baby...

Itu definisi rindu pada Ninie. Korang ada maksud lain?? Jom kita kongsi2 maksud "RINDU" nie.. Mungkin ada jugak yang setuju kalau "RINDU" ni adalah sejenis penyakit jiwa?? Kalau betul penyakit mesti ada ubatnya kan... :)

"Seorang perindu yang benar-benar menjaga dan menyembunyikan perasaan tersebut daripada pengetahuan orang lain akan mendapat pahala dan ganjaran di atas mujahadah yang dilakukannya." 
Daripada  Syeikh al-Qadhi Muhammad Ahmad Kan’an

Monday, March 14, 2011

284 hari....6816 jam... 408960 minit... 
with love...
 "The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart."
--Helen Keller